Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ
ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΠΑΓΟΥ

Στις 22 Φεβρουαρίου το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού της περιοχής μας γιόρτασε την παγκόσμια Ημέρα Σκέψης . Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του 2ου και 3ου δημοτικού σχολείου Παπάγου με τη συμμετοχή και των τεσσάρων Κλάδων( Αστέρια- Πουλιά- Οδηγοί- Μεγάλοι Οδηγοί). Η αίθουσα ήταν διακοσμημένη με φωτογραφίες, αναμνηστικά και ενθύμια της οδηγικής δράσης στον τόπο μας που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια συναπτής παρουσίας από τη δημιουργία της 1ης Ομάδας Οδηγών το 1959.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως η δημιουργία πανό του Κλάδου Αστεριών(5-7 ετών) με κεντρική ιδέα το στίχο «αν όλα τα παιδιά της γης πιαναν γερά τα χέρια» . Tην ίδια στιγμή, είχαν την ευκαιρία να βοηθήσουν τον Κλάδο Πουλιών (7-11 ετών) να μπει στο βιβλίο Guinness για το μεγαλύτερο επιδαπέδιο αερόστατο με ζωγραφιές από τον τόπο μας να αποτελούν την πρώτη ύλη για την κατασκευή του αερόστατου. Ταυτόχρονα οι προσκεκλημένοι μπορούσαν να εξασκήσουν και να τεστάρουν τις γνώσεις τους τόσο για τον κόσμο όσο και για τον παγκόσμιο Οδηγισμό συμμετέχοντας στα παιχνίδια του Κλάδου Οδηγών(11-14 ετών). Αντίστοιχα, ο Κλάδος Μεγάλων Οδηγών(14-18 ετών) ανέλαβε να ξυπνήσει την οικολογική μας ευαισθησία κατασκευάζοντας οικολογικά καθαριστικά καθώς και ένα κολλάζ βασισμένο στη φιλοσοφία του trash-art χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά.

Θερμή, επίσης, ήταν η αντίδραση του κόσμου για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων που θα σταλούν σε συνεργασία με «το χαμόγελο του παιδιού» στην πολύπαθη περιοχή της Γάζας.


Τέλος, το ίδιο Σαββατοκύριακο, σύσσωμο το Τοπικό Τμήμα κινητοποιήθηκε για την προγραμματισμένη από το Δήμο δεντροφύτευση στην περιοχή του tennis club. Μέλη όλων των Κλάδων, μαζί με δημότες και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις συμμετείχαν στην αποκατάσταση του φυσικού τοπίου της περιοχής μας.

Περισσότερα για τη γιορτή μας μπορείτε ναδιαβάσετε και στην αναφορά του κ.Πάνου Αντωνίου στο blog του: http://panosantoniou.wordpress.com/2009/02/24/
αλλά και στο site του ''Ο Κόσμος Γύρω Μας'': http://www.okosmosgyromas.gr/node/163
Τέλος, εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναφορά του Δήμου μας σχετικά με την αναδάσωση στην περιοχή του Υμηττού.

Επισκέπτες μέχρι τώρα...

Greek Guiding Association - Papagos Department