Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011-2012


Άλλη μια Οδηγική χρονιά έφτασε στο τέλος της κατά τη διάρκεια της οποίας το Τοπικό Τμήμα Παπάγου είχε πολυποίκιλη, πολύχρωμη και ουσιαστική δράση.
Φέτος τα Αστέρια μας (5-7 ετών), τραγούδησαν δυνατά, έπαιξαν πολύ, πήγαν θέατρο, έφτιαξαν σοκολατένια τρουφάκια παρέα με ένα "Γάλλο Σεφ" κι έμαθαν τι είναι η κομποστοποίηση. Ακόμα ταξίδεψαν στην Παραμυθοχώρα όπου  ξαναέγραψαν τα παραμύθια με τη βοήθεια της μαγικής παραμυθοκάλτσας, γνώρισαν τη γυναίκα του Άγιου Βασίλη και τα ξωτικά, έφτιαξαν σε παζλ το χάρτη της Ελλάδας και έσωσαν το δάσος από το σκοτάδι της κακιάς μάγισσας!
Τα Πουλιά(7-11 ετών) άνοιξαν τη χρονιά με ένα Μεγάλο Παιχνίδι στο κέντρο της Αθήνας στο οποίο έμαθαν για την αρχαία Ελλάδα, τη δημοκρατία και την ισονομία και το πως να παίζουν με ευγενή άμιλα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς επισκέφτηκαν το Σμήνος  επιστήμονες, εξερευνητές αλλά και ζαχαροπλάστες οι οποίοι τους έμαθαν όλοι την τέχνη τους. Τα Χριστούγεννα τα Πουλιά  βρήκαν με επιτυχία τον Άγιο Βασίλη  με τα ξωτικά του και η χρονιά έκλεισε με μια εκδρομή στο Όρος Πατέρα  όπου συνάντησαν  τις νύμφες του δάσους οι οποίες τους έμαθαν τα μυστικά του και πώς να το προστατεύουν.  Τώρα όλο το Σμήνος περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα για την καλοκαιρινή κατασκήνωση στο Άνω Αλεποχώρι Αττικής
Οι Οδηγοί (11-14 ετών) φέτος ασχολήθηκαν με κόμπους, κατασκευές, μορς και κρυπτογραφικά, δοκίμασαν τα όρια τους σε μια "extreme" συγκέντρωση και χρησιμοποιώντας τις τεχνικές και τον εξοπλισμό σπηλαιολόγων  αναρριχήθηκαν και καταριχήθηκαν και  έκαναν flying fox, χρησιμοποίησαν κάθε λογής μεταφορικό μέσο για να φτάσουν και να εξερευνήσουν το γραφικό Σοποτό Αροανίας σε μια διήμερη εκδρομή, γνώρισαν και συνεργάστηκαν με του Προσκόπους του Παπάγου σε ένα κοινό Μεγάλο Παιχνίδι Πόλης στην Αρχαία και τη Ρωμαϊκή Αγορά και κλείσανε τη χρονιά με μία μεγάλη πορεία στον Υμηττό. Οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή της Ομάδας στην κατασκήνωση στο Μαντούδι Ευβοίας είναι σε πλήρη εξέλιξη
Οι Μεγάλοι Οδηγοί (15-17 ετών) φεύγοντας από την περσινή κατασκήνωση κοινοτικής ανάπτυξης στον Εύδιλο Ικαρίας, όπου προσέφεραν κοινωνικό έργο, συνέχισαν τις δραστηριότητες τους με δημιουργική απασχόληση στα παιδιά του Συνδέσμου Προστασίας του Παιδιού και του Ιδρύματος Χατζηκώνστα καθώς επίσης κάνοντας χειροτεχνίες για το ετήσιο μπαζάρ του Τοπικού Τμήματος και κάνοντας πρόβα με την μπάντα για την παρέλαση. Φέτος επισκέφθηκαν την Άμφισσα σε μία διήμερη εκδρομή και ήδη έχουν ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την φετινή τους κατασκήνωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πολυθέα Μεσσηνίας και όπου θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την προσφορά στον τοπική κοινωνία.
Το Τοπικό Τμήμα Παπάγου φέτος διοργάνωσε παραδοσιακά το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, συμμετείχε ενεργά στο κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων για συγκέντρωση τροφίμων για τους άστεγους, έδωσε το παρών στις παρελάσεις των εθνικών εορτών αλλά και κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα Στελέχη αλλά και τα μέλη του συμμετείχαν σε όλες τις οδηγικές δράσεις του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού αλλά και της  Περιφέρειας Αττικής Β' στην οποία υπάγεται το Τμήμα και τέλος έκλεισε τη χρονιά με το πολυαναμενόμενο πανηγύρι όπου η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας έκανε να νιώσουμε χαρά αλλά και συγκίνηση για τους φίλους που βρέθηκαν κοντά μας.
Η Οδηγική χρονιά θα κλείσει ουσιαστικά με τις κατασκηνώσεις των Ομάδων και την ανανέωση του ραντεβού με παιδιά και μεγάλους για το τέλος Σεπτεμβρίου όπου το Τοπικό Τμήμα Παπάγου θα ξανανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί παλιούς αλλά και νέους, ελπίζουμε, Οδηγούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέπτες μέχρι τώρα...

Greek Guiding Association - Papagos Department